Wat je een ander niet gunt

Wat je een ander niet guntWat je een ander niet gunt. Alles is liefde, is een liedje wat ooit is geschreven en mooi verwoord dat alles inderdaad liefde is. Liefde geeft ons kracht, en kracht is liefde. Liefde heeft alles te maken met gunnen. Gunnen is de ander iets geven. Is zonder jaloezie blij zijn voor de ander. Dat de ander meer heeft dan jij bijvoorbeeld, of er in jouw ogen beter uitziet. Dat gun je de ander. Gunnen, als je dat kunt, zowel aan jezelf als aan anderen, geeft zo’n verrijking aan je leven. Dan bereik je bij jezelf die diepere laag van de liefde. Ik zal uitleggen wat gunnen en misgunnen met jou doet en met anderen.

Van de week gaf ik les op een lyceum, 1100 kinderen. De les die ik gaf, ging over het creëren van een fijne school, waarbij de kinderen zelf er voor zorgen, met elkaar dat de school netjes blijft, waardoor er een sfeer van rust wordt gecreëerd, zodat studeren makkelijker is. Waardoor je elkaar in waarde laat. Waardoor je later, als je terugdenkt aan je schooltijd, je een gevoel hebt van trots. Toen ik mijn lessen gaf, ervoer ik in sommige klassen tegenwerking. Want er wordt iets van de kinderen verwacht, namelijk voor elkaar iets over hebben, elkaar iets gunnen. Dat dan zichtbaar werd in het opruimen van elkaars rommel.

Op het moment dat de kinderen begrepen dat ze daarvoor gevraagd zouden kunnen worden, was het commentaar niet van de lucht. “Moet ik iets voor een ander doen?” “Je denkt toch niet dat ik een vieze boterham die een ander heeft laten liggen, ga opruimen!” Deze reacties zijn er altijd. Aan de ene kant logisch, want als je hoort dat je iets moet doen, wat jij zelf niet hebt veroorzaakt, ga je in de weerstand. Aan de andere kant niet logisch, want wat is er mis met voor elkaar iets over hebben? Elkaar iets gunnen.

De mens is van nature op zichzelf gericht, we moeten overleven. Het is de taak van ouders/
opvoeders, school en omgeving kinderen bij te brengen dat we samen een gemeenschappelijk doel hebben en dat dat betekent dat je best iets over mag hebben voor een ander. Word dit niet bijgebracht, dan heb je later er last van. Dan gun je namelijk een ander iets niet. En zodra je een ander iets niet gunt, ontstaat een machtspositie, met gevolg strijd. Het duale in het geheel is, dat als jij een ander iets niet gunt, het jezelf ook niet gunt.

Als jij een ander het geluk niet gunt, dan ben je zelf ook niet gelukkig. Het werkt dus twee kanten op. En hoe komt dat. Op het moment dat je iemand iets niet gunt, geeft dat in jou emoties. Die emoties werpen in jou blokkades op, waardoor jij jezelf iets ontzegt. Je ontzegt jezelf een fijn en plezierig gevoel, want je houdt immers die emoties vast dat je die ander iets niet gunt.

Het niet gunnen aan anderen, heeft dus effect op jou, maar laat ook zien hoe jijzelf in elkaar steekt. Zo ontstaan macht situaties, macht spelletjes, die je terugziet in relaties. Een voorbeeld: Ik gun jou niet dat je nog contact hebt met je ex, daarmee zeg je eigenlijk. Ik ben bang dat je teruggaat naar je ex en ben je dus bang die ander kwijt te raken. Het effect hiervan is dat jij niet geniet van de relatie, want in je hoofd is er constant een stemmetje dat van alles roept en zegt waardoor jij onzeker wordt, de verbinding met jezelf kwijtraakt en niet kan genieten van wat er nu is. Constant strijd hebt met je partner, omdat je die iets vanuit je eigen angst, niet gunt. Deze relatie strandt. Waarbij beiden teleurgesteld zijn, gekwetst en bang zijn een volgende relatie met open armen te verwelkomen.

Zodra jij je partner alles gunt, gun jij jezelf ook alles. Gunnen is een houding, die voorkomt dat je in jezelf gelooft, dat je niet bang bent om iets kwijt te raken. Dat je een relatie start, waarbij je eerst goed hebt gekeken of de ander wel de juiste partner voor je is. En niet voor de partner kiest, omdat hij je aandacht geeft en blij bent een partner te hebben.

Velen van jullie worstelen hiermee en zijn onzeker in hun relatie. Dit is niet gek, we leren niet onszelf iets te gunnen en gunnen het een ander dus ook niet. Om die reden bel je met een spirituele hulplijn. Je wilt weten of jouw partner wel echt gevoelens voor je heeft. Of je partner bij je blijft. Of je partner weer contact opneemt. Of het wel zinvol is tijd, moeite en energie nog te blijven steken in een relatie. Op Paragnosten.TV kun je met al deze vragen heel goed terecht. Hier zijn mediums, paragnosten, gespecialiseerd in liefdesvragen. Ze kunnen met hun gaven, helder zien, helder voelen, helder horen, jou vertellen waar je nu staat, het heden en waar het met de relatie naartoe gaat, de toekomst. Maar ze kunnen je ook helpen met inzichten te geven waarom relaties in je leven moeizaam gaan, niet willen lukken. Gun jezelf een goed gesprek met een van de top consulenten op  Paragnosten.TV. Dit is een 100% zuivere betrouwbare spirituele advieslijn, die net een beetje meer biedt, wat jij nodig hebt.