Tarot en relatie(s)

Tarot en relatie(s)We weten allen hoe ingewikkeld relaties kunnen zijn, of we nu net verliefd zijn geworden, onder de indruk zijn van het hele mysterie, of we ons gekwetst voelen, verraden of verveeld voelen in onze relatie.
Er zijn dus zeker momenten waarop je hulp kan zoeken bij de tarot om een objectief beeld te kunnen vormen van wat er werkelijk speelt. Wat voor reden je ook hebt om de tarot te raadplegen, het is altijd goed.
De tarotkaarten weerspiegelen je relatie, net zoals ze jezelf weerspiegelen.
De leggingen kan je alleen doen of samen met je partner. Bereid je wel goed voor, maak je hoofd leeg, mediteer voor je met deze kaarten op onderzoek uitgaat. Of raadpleeg een tarotdeskundige.
Anderzijds kan het samen een legging doen, juist verbindend in- en doorwerken, tenminste als je de tarot niet gebruikt om elkaar klappen rond de oren te geven of te gebruiken tegen elkaar. Bezin voor je begint.
Wanneer je de kaarten alleen legt, kijk dan eerlijk naar de kaarten die bij de ander horen, aangezien je jouw partners kaarten gaat beoordelen.
Het interpreteren van kaarten voor iemand die niet aanwezig is, is altijd wat riskant, aangezien het gevaar van projecteren aanwezig is van wat jij wilt wat je partner voelt, denkt of doet.
Als je heel objectief kan zijn, kunnen relatieleggingen heel veel inzichten geven en dat is de bedoeling.
Als je samen met je partner de legging doet, maak dan een duidelijke afspraak wie partner A is en partner B.
Ga tegenover elkaar zitten en schud de kaarten om beurten, zodat je beiden met de kaarten in aanraking bent geweest.
Leg de kaarten in een lange rij tussen jullie beiden neer, met de afbeeldingen naar beneden en kies om de beurt een kaart.
Leg de kaarten 1 voor 1 neer.
Als je een legging kiest die 1 kaart heeft die de relatie op zich vertegenwoordigt (de gecombineerde energie van jullie beiden), bepaal dan op voorhand wie deze kaart gaat kiezen.
De relatiekaart
Door jullie verjaardagen te combineren kan je met je je huidige relatiekaart van de Grote Arcana bepalen.
Deze kaart toont de uitdagingen, interactie tussen jou en je partner. Als deze bij een legging aan bod komt, zal hij de onderliggende dynamiek van die positie naar voren brengen.
De Dwaas is 0, maar krijgt voor dit proces 22 – geen enkele optelsom leidt tot 0.
De relatiekaart wordt bepaald door de verjaardagen van jullie beiden bij elkaar op te tellen en vervolgens de afzonderlijke cijfers op te tellen om tot een getal onder de 22 uit te komen.
Een praktisch voorbeeld:
Stel dat jij geboren bent op 26 mei 1952 en je partner op 28 maart 1950
26+5+1952+28+3+1950= 3964
3+9+6+4 = 22
De Dwaas heeft 22 gekregen, dus is dit de bijbehorende relatiekaart uit de Grote Arcana.
De Dwaas staat voor het avontuurlijke, spontane zorgeloze en ook het impulsieve aspect in de relatie. Het kan ook impliceren dat de relatie een onvolwassen karakter heeft, waarin één van de twee alle verantwoordelijkheid ontloopt en soms vage beloftes maakt. Deze kaart kan ook verwijzen naar een diepere angst om zich te verbinden op een dieper niveau.
Het is dus belangrijk om naar alle aspecten van de relatie te kijken. Inzicht geef uitzicht.
Hoe dan ook, met welk systeem je wil werken, maak er op een positieve ,constructieve manier gebruik van en niet om elkaar te overtroeven, te blameren of elkaar om de oren te slaan, want dan is mijn advies eerder: afblijven.

Warme groet
Mieke
www.miekecoigne.com