Pendelen, pendelaar

Pendelen, pendelaarEen pendel is een gewicht aan een koord. Deze wordt gebruikt bij het zogenoemde “pendelen”. Doordat de pendel beweegt kan het antwoord geven op bepaalde vragen die je stelt. Dit klinkt heel simpel, en dat is het ook.
Met pendelen doe je een beroep op je onderbewustzijn. Onbewust doe je heel veel dingen: lopen en autorijden bijvoorbeeld. Maar ook werkt je lichaam onbewust: je organen zijn actief, waar nodig vinden er herstelwerkzaamheden plaats, etc. Je ademhaling, bloedsomloop en spijsvertering werken ook zonder dat je je hiervan bewust bent.
Het onderbewuste of onbewustzijn kan ook worden gezien als een verzamelplek voor alles wat je meemaakt en voelt. Het is een soort van kluis waarin alles wat je meemaakt en welke emotie je daarbij voelt, wordt opgeslagen. Bij emoties kun je denken aan geluk en vreugde, maar ook pijn, verdriet, boosheid en agressie.
Hierdoor mag er successievelijk vanuit worden gegaan dat het onderbewuste informatie bevat waarvan je geen idee hebt. Het bevat ook informatie waarmee je bepaalde vragen zou kunnen beantwoorden.
Met pendelen stel je een vraag aan je onbewuste. Deze reageert, door bijvoorbeeld spiertrekkingen, waardoor de pendel gaat bewegen. Een pendelaar kent zijn eigen pendel en weet door ervaring dat een bepaalde beweging ‘ja’ of ‘nee’ betekent. Met pendelen kun je informatie en kennis naar boven halen waar je anders je niet van bewust bent.
Pendelen wordt onder andere gebruikt om inzicht te verkrijgen in bepaalde kwesties. Hierbij kan gedacht worden aan vragen in de relationele sfeer, over werk, over gezondheid en dieet, of andere onderwerpen. Ook wordt er door middel van pendelen bijvoorbeeld ziekte ontdekt of water gezocht.
Pendelaars zijn vaak mensen die naast pendelen ook andere werkzaamheden hebben. Zo zijn pendelaars vaak genezer of paragnost. Zij gebruiken een pendel vaak om meer inzicht te krijgen. Er worden ook wel zogenoemde ‘pendelkaarten’ gebruikt, welke helpen bij het leggen van verbanden tussen pendelen en andere dingen. Hierbij kan gedacht worden aan aura’s, aardstralen, chakra’s en ook (edel)stenen, kruiden en geuren.