Helderzien, Heldere kanalen

Helderziend, Heldere kanalenAls we spreken over helderziendheid, wil ik erop wijzen dat helderziendheid een algemeen begrip is.
In werkelijkheid zijn er in de basis vier heldere kanalen en afhankelijk wel kanaal het sterkst ontwikkeld is, zal een medium dit kanaal gebruiken om boodschappen te ontvangen.
De vier gelijkwaardige helder kanalen zijn:
1. Helderziendheid
2. Heldervoelendheid
3. Helderwetendheid
4. Helderhorendheid.
Er is ook nog het helder ruiken en helder proeven. Die kanalen komen iets minder frequent voor, maar niettemin vormen ze een krachtige aanvulling bij het mediumschap.
Bij helderziendheid worden beelden gezien. Dit is van toepassing op alles wat je in gedachten of met je fysieke ogen ziet, alles wat je in je dromen ziet, tekenen die zich voordoen, het zien van lichtflitsen of -vonken, lichtbollen op foto’s, het zien van bewegende voorwerpen of objecten, het opmerken van herhaaldelijk optredende getallenreeksen. Dit noemen we helderziendheid.
Bij heldervoelendheid kan je een onstoffelijke aanwezigheid voelen, komen emoties als het ware ineens uit de lucht gevoelens, zoals opwinding, verdriet, vreugde. Fysieke gewaarwordingen die losstaan van de fysieke wereld; je krijgt het plotseling warm, voelt een verandering van luchtdruk of temperatuur, je kan het gevoel hebben vederlicht aangeraakt te worden. Dit noemen we heldervoelendheid.
Bij helderwetendheid weet je zonder te weten hoe je het weet. Je krijgt plotseling een fantastisch idee – een eurekamoment – spontane ingevinge; het ‘weten’ zonder te weten hoe je het weet noemen we helderwetendheid.
Bij helderhorendheid hoor je precies die informatie, die boodschappen die helder en duidelijk zijn. Bij helderhorendheid komen de boodschappen altijd liefdevol over, zijn nooit verbiedend of gebiedend, nooit negatief noch dwingend. Boodschappen bij helderhorendheid kunnen boodschappen een waarschuwing of verwittiging inhouden. Luisteren zonder angst is heel belangrijk bij helderhorendheid.
Bij helderruiken en -proeven ruik je een geur zonder duidelijke oorsprong, bijvoorbeeld van bloemen of rook en kan er plots een andere smaak geproefd worden. Die kanalen worden vooral gebruikt tijdens séances. Die kanalen werken extra ondersteunend bij het contact maken met overleden dierbaren.
Het ene kanaal is niet beter dan het ander. Er is altijd één kanaal sterk ontwikkeld, hetgeen niet betekent dat de andere kanalen zich niet verder kunnen uitkristalliseren. Sommige kanalen zijn meer auditief, visueel of kinesthetisch ingesteld. De individuele stijl laat zien hoe je de materiële wereld met je zintuigen waarneemt, maar ook hoe je goddelijke berichten ontvangt.
De chakra’s die met de verschillende vormen van helder waarnemen in verband staan zijn:
– Het derde oog, een chakra op je voorhoofd, iets boven het punt tussen je ogen voor helderziendheid.
– Het hartchakra, gelegen in de borstkas voor heldervoelendheid.
– Het kruinchakra, gelegen boven in je hoofd voor helderwetendheid.
– De oorchakra’s, gelegen boven elke wenkbrauw voor helderhorendheid.

Mieke
www.miekecoigne.com