Eenzaamheid

EenzaamheidEenzaamheid is een gevoel, net zoals vreugde, angst, boosheid een gevoel is. Maar het gevoel zal er maar zijn en je voelt je eenzaam. Dan is dat wat het voor jou is op dat moment en kun je je knap verdrietig en verlaten door voelen. Veel mensen ervaren in hun leven periodes van eenzaamheid. Dit gebeurt vaak na verlies van een dierbare, waarbij je geconfronteerd wordt met diepe rouw. Het leven heeft dan ineens zijn kleur verloren. En alles ziet zwart wit. Voor jou hoeft het dan ook allemaal even niet meer. Toch haalt jouw eigen kracht je hier weer uit, maar wat zou het fijn zijn als je in een periode van eenzaamheid, van rouw, af en toe eens iemand zou hebben, die er voor je is, die jou aangeeft dat je goed bent zoals je bent. Die aangeeft dat een periode van eenzaamheid bij het leven hoort en dat jij niet de enige bent, zeker niet. Die samen met jou op zoek gaat naar kleur in je leven.

Eenzaamheid hoeft niet altijd een reden te hebben, het kan er ook zomaar ineens zijn. Het kan ook ontstaan doordat jij je altijd verloren voelt, het gevoel te hebben anders te zijn dan anderen, en je daardoor afschermt. Omdat mensen je dan een stempel geven. Eenzaamheid kan heel zwaar wegen en vaak kun je dan bij niemand terecht in je omgeving. Want iedereen heeft ook zijn eigen leven en gaat door. Je begrijpt dit wel en je accepteert het ook, maar jij zit toch nog steeds eenzaam op de bank.

Gelukkig staan er hulptroepen voor je klaar. Deze hulptroepen zijn kanjers in begeleiding van mensen die zich eenzaam voelen. Waar vind je deze kanjers? Op  Paragnosten.TV. Hoe bijzonder is het dat, terwijl ik dit blog aan het schrijven ben, gebeld wordt door een wat oudere vrouw, die zich eenzaam voelt. Dit is geen toeval, dit moet zo zijn. Ze voelde aan mijn energie, terwijl ze rondkeek op de website Paragnosten.TV zonder dat ze het zelf in de gaten had, bij mij terecht moest.

Ze had haar partner verloren na 18 jaar. Hij was van de ene op de andere dag vertrokken. Ze was inmiddels 3 jaar verder, en ondanks dat er een nieuwe man in haar leven was, voelde ze zich nog zo eenzaam. Een fijn gesprek volgde. Ze gaf aan dat ze niet verder komt met zichzelf en dat is logisch. Ze zit nog middenin het rouwproces. Haar nieuwe partner begint de duimschroeven aan te trekken, die wil nu wel eens weten waar hij staat. Haar werk leidt er ook onder en ze stond voor een groot dilemma, haar leuke boetiekje aan de wilgen hangen of toch maar mee stoppen.

Ik gaf haar aan dat ze in een rouwproces zit en daar hoort eenzaamheid bij. Door er zo eens naar te kijken, veranderde er bij haar al iets. Ik mag dus eenzaam zijn, ik mag mij dus miserabel voelen? Ik gaf aan natuurlijk, alleen je geeft aan er last van te hebben, je wilt verder. Je wilt aan de slag. Dat klopt gaf ze aan. Maar ik kom er niet uit. Ik pieker en pieker. Dat voel ik gaf ik aan en zei tegelijkertijd. Jouw kleine angstige meisje uit jouw jeugd zwaait de scepter, die is de baas. Die houdt vast aan angst, verdriet. Het gaat helemaal niet om eenzaamheid, om loslaten van jouw partner. Het gaat om te durven te kiezen, om eindelijk eens te gaan doen wat de volwassen jij wilt doen. Ja maar, gaf ze aan. Het is zo moeilijk. Natuurlijk is het moeilijk gaf ik aan, want dit is wat je kent. Dit is wat jou heeft gebracht, waar je nu met jezelf staat. Dat klopt gaf ze aan. Maar je bent er niet meer tevreden mee. Dat klopt gaf ze aan. Dus waar sta jij nu voor, vroeg ik? Ja ik weet het, zei ze. Want diep van binnen weet elk mens het, we durven alleen niet naar onze eigen waarheid te luisteren. We durven die veranderingen niet aan. We blijven liever zitten waar we zitten. In eenzaamheid, in verdriet, in boosheid.

Jij bent de verandering, zei ik. Jij bent degene die eindelijk eens moet gaan doen wat goed voelt voor jezelf. En dat betekent stoppen met piekeren, stoppen met nadenken, stoppen met het “oude” terug willen. Gaan doen wat jouw volwassen ik wil doen en het kleine meisje in jou, eindelijk eens rust geven. Dan verdwijnt de eenzaamheid, dan staat er een nieuw persoon, die alles durft, die niet eens meer kan bedenken wat eenzaamheid is. Want ze heeft zoveel om handen wat haar blij en gelukkig maakt, want ze doet namelijk alleen nog maar wat haar gelukkig maakt.

Zit jij ook in zo’n donkere eenzame periode? Weet dat op www.paragnosten247.nu liefdevolle spirituele consulenten klaarstaan. Die jou dat luisterend oor bieden dat je oh zo nodig hebt, maar je tegelijkertijd een prachtige spiegel voor kunnen houden om jou weer perspectief te bieden. Blij hing ze op en gaf aan, dit had ik even nodig Clarisa. Ik kan nu zelfs weer lachen. Ik kan ook wel terecht bij mensen in mijn omgeving, maar geven mij niet dat zetje in de rug, en de inzichten die ik zo nodig heb voor een leven zonder eenzaamheid. Bel dus gerust een van de top consulenten van Paragnosten.TV, nu als jouw leven nu ook in een dip zit, je je eenzaam voelt en je niet weet hoe nu verder.