De krachtige werking van een kristallen

De krachtige werking van een kristallenKristallen zijn metgezellen die ons op ons diepste, intuïtieve niveau aanspreken; en om die reden is het heel belangrijk altijd zélf je kristallen te kiezen. Eigenlijk zijn we geen eigenaar van een kristal maar wel de hoeder ervan, net als bij onze huisdieren en kinderen.
De krachtige werking van een kristal moeten we niet onderschatten!
Kristallen kan je zowat overal aankopen, belangrijk is dat je je intuïtie gebruikt bij het maken van een keuze. Stem je af op de steen en laat de steen jou kiezen en niet omgekeerd. Je kan een heel diep gevoel van herkenning krijgen bij een steen die jou roept, alsof je een lid van je zielsfamilie herkent, of misschien moet je eerst een aantal kristallen aanraken, vasthouden, zien of horen voordat je je keuze maakt.
Neem rustig je tijd, precies zoals wanneer je je verbindt met een nieuw huisdier.
Wanneer je een kristal wenst aan te schaffen, kan je je op de volgende manier laten leiden: houd het kristal in je niet-dominante hand; de hand waar je normaal gesproken niet schrijft. Je niet-dominante hand ontvangt de sterkste energiesignalen.
Sluit dan je ogen en voel de kracht van de steen. Laat de steen naar je derde oog (het heel gevoelige gebied tussen je ogen) wijzen en ga vandaar met de punt over je lichaam naar je hart.
Als het kristal opgeladen is en bruist van de helende energie, zal je een magnetische stroom op je derde oog en je hart voelen.
Als je niets voelt kan het betekenen dat je gevoeligheid verminderd is of dat de energie van de steen niet sterk is.
Je kan de steen heractiveren, maar je kan ook altijd een steen met een energiekere kracht aanschaffen.
Je moet zeker niet verbaasd zijn als het kristal dat je kiest niet het grootste, het kleurigst of helderst is; de schoonheid ervan springt misschien niet meteen in het oog. Dat hoeft zeker niet! Laat je niet misleiden door secundaire kenmerken van een kristal, want dit zijn de trukjes van het ego-denken.
Laat je gewoon door je intuïtie naar de voor jou perfecte steen leiden, want in het kristal schuilt een liefdevolle en krachtige bondgenoot en een wijze vriend en zoals in iedere relatie zal jij weten en voelen wanneer je de juiste hebt gevonden.
Reinig van je kristal
Je hebt je kristal gekocht en je bent er superblij mee.
Voor je ermee begint te werken is het belangrijk hem heel goed te reinigen, zodat hij oude energieën kwijtraakt die hij toch heeft meegenomen in het productieproces en het hele leveringsproces bij de uiteindelijke verkoper.
Het proces zal je helpen een persoonlijk verbinding te krijgen met je kristal. Je kristal wordt helemaal doordrongen van jouw persoonlijke energie.
De keuze hoe en op welk tijdstip een kristal gereinigd moet worden, beslis jij uiteraard. Als je zelf met kristallen werkt, is het sowieso heel evident na elke behandeling je kristal op te schonen. Je kan heel goed voelen, wanneer de kracht van je kristal vermindert.
Er zijn verschillende manier om je kristal op te schonen en te reinigen van energieresten: je kan je kristal in zout water leggen of in een natuurlijke waterbron (bijvoorbeeld een vijver, een beekje, of in een waterbak). Je kan je kristal ook in de aarde begraven (onthou dan wél waar je precies je kristal hebt begraven). Je kan je kristal ook in het volle zon- of maanlicht leggen en je kan de prana gebruiken door de intentie vast te houden dat je het kristal wilt reinigen en er driemaal genezende adem in te blazen. Het laatste lijkt misschien een beetje vreemd, doe toch maar wat jij voelt wat jouw kristal jou laat voelen. Net zoals je met dieren kan communiceren, kan je dit ook met kristallen. Echt wel!
Even een kleine opmerking: Sommige stenen, zoals seleniet en woestijnroos, lossen op als je ze in het water legt en dat is niet de bedoeling. Amethist of fluoriet verbleken wanneer je ze in direct zonlicht legt.
Het is dus ook verstandig je te informeren over het reinigen van jouw kristal.
Draag zorg voor je kristal, behandel je kristal met liefde en grote zorgzaamheid. Herinner je waarom jouw kristal in je leven is gekomen. Geef je kristal een mooi, rustig plekje en dat is mijn persoonlijke tip hierbij: laat niemand anders jouw steen aanraken, om bovenstaande reden. Gebeurt het een keertje per ongeluk: ontladen (met speciale steentjes die je kan aanschaffen) en je persoonlijke energie terugplaatsen in jouw kristal.
Geniet van je vriend, je metgezel, tot zolang het de bedoeling is.
Warme hartegroet
Mieke
www.miekecoigne.com